روستای «سمقاور» استان مرکزی با ۸۰ کارگاه و ۳۵۰ هنرمند فعال در رشته منبت چوب به عنوان پایتخت منبت ایران ثبت ملی شد.
روستای «سمقاور» استان مرکزی با ۸۰ کارگاه و ۳۵۰ هنرمند فعال در رشته منبت چوب به عنوان پایتخت منبت ایران ثبت ملی شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تامین اعتبار برای درمان زوج های نابارور را ضروری دانست و گفت: حدود ۲۵ درصد از زوج های جوان نابارور هستند، اگر دولت و مجلس علاقهمند به افزایش جمعیت هستند باید بسته اعتباری جداگانه ای برای این مهم اختصاص یابد.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با اعلام اینکه ۱.۵ میلیون نفر نیازمند بیکار و شبهه بیکار در کشور وجود دارد، گفت: پیشنهاد کمیته امداد برای سال ۱۴۰۰ در حوزه اشتغال محرومان، ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی جدید است که نیازمند ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه خواهد بود، اما دولت در لایحه بودجه ۶۱۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است؛ این درحالیست که هزینههای ایجاد کسب و کار افزایش یافته و از سوی دیگر ما به دنبال ایجاد تعداد بیشتری فرصت شغلی هستیم.
با رای دیوان عدالت اداری؛
هیات عمومی دیوان عدالت اداری شرط چاپ یک مقاله علمی – پژوهشی مستخرج از رساله دکتری را برای دفاع از پایان نامه خلاف قانون دانست و آن را ابطال کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به دنبال شکایت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و درخواست تقاضای ابطال ماده ۱۹ آییننامه آموزشی دوره دکتری تخصصی دانشجویان مصوب ۱۳۹۴، در خصوص اینکه «دانشجو پس از تدوین رساله به شرط کفایت دستاوردهای علمی و چاپ یک مقاله علمی – پژوهشی مستخرج از رساله با تایید استاد راهنما مجاز است در حضور داوران از رساله خود دفاع کند» هیات عمومی دیوان عدالت اداری پس از بحث و بررسی و با این استدلال که بند ۴ قسمت (ب) ماده ۲ قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصوب سال ۱۳۸۳ یکی از وظایف و اختیارات وزارت علوم را تعیین ضوابط، معیارها و استانداردهای علمی موسسات آموزش عالی و رعایت اصول انعطاف، پویایی رقابت و نوآوری علمی قرار داده، و ماده ۱۹ آیین نامه آموزشی دوره دکتری تخصصی دانشجویان مصوب ۱۳۹۴ مغایر با اصول انعطاف، پویایی رقابت و نوآوری علمی است، چرا که از یک سو صرف پذیرش مقاله و صدور گواهی پذیرش مقاله به امضای سردبیر مجله علمی – پژوهشی مبین احراز اوصاف علمی بودن مقاله نگارش شده است.
از سوی دیگر چاپ مقاله جزء مصادیق معیارها و استانداردهای علمی نیز نیست و همین طور طولانی بودن فرآیند چاپ مقالات و الزام آنها به چاپ مقاله به صورت مطلق و بدون وجه به شیوه مدیریت حاکم بر مجلات علمی – پژوهشی موجب اضرار به منافع عموم دانشجویان است، با اکثریت آراء ماده ۱۹ آییننامه آموزشی دوره دکتری تخصصی دانشجویان مصوب ۱۳۹۴ را قابل ابطال دانست و مقرر کرد صرف ارائه گواهی پذیرش مقاله در نشریات علمی – پژوهشی برای مجاز شدن دانشجوی دوره دکتری برای دفاع از پایان نامه خود کفایت میکند.
بهداشت و سلامت در پساکرونا بیشترین نگرانی گردشگران خواهد بود. رفتار سفر تغییر کرده و پیشبینی میشود که روند جدید سفر، گردشگری سال ۲۰۲۱ و بعد از آن را شکل دهد.
همهگیری و شرایط اضطراری بحثهای زیادی را در مورد تاثیر گردشگری انبوه مطرح کرده است. این موضوع باعث ایجاد انگیزه در گردشگران و همچنین مشاغل و سازمانهای مدیریت مقصد میشود تا توجه بیشتری به گردشگری پایدار داشته باشند.
در سال ۲۰۲۱، اولویت برای بسیاری از گردشگران؛ تجربه، تغییر فضای زندگی و گذراندن اوقات با خانواده و دوستان خواهد بود و این مورد به کسبوکارهایی نیاز دارد تا محصولات را تغییر دهند، از رعایت موارد بهداشتی دقیق اطمینان حاصل کنند و شرایط رزرو را انعطافپذیر کنند.
«مراسم زار» مراسمی آیینی با فلسفه ی درمان است که اصل و ریشه ی آن از مهاجرت سیاهپوستان آفریقایی به جنوب ایران نشات می گیرد. چگونگی اجرای این مراسم با توجه به گستردگی آن در مناطق مختلف جنوبی که با عناوین و نام های دیگر برگزار می شود، همواره با تفاوت هایی جزیی در نحوه و ترتیب اجرا همراه است.
زار نوعی بیماری است که در سواحل جنوبی ایران شیوع دارد. در باور و اعتقادات بومیان این منطقه «زار» یک باد است و بادها موجوداتی فراطبیعی و غیرمادی (جن و دیگر موجودات فراواقعی ) هستند که سوار بر موج دریا و بادهای موسمی به سواحل ایران می رسند. این بادها با تسخیر فرد، به صورت های مختلفی در بدن آدمی رسوخ کرده و او را دچار درد و بیماری می کنند. در این صورت فرد بیمار گمان می کند که شخصی در وجود او است که به او دستوراتی داده و رفتارهایی از او سر می زند که تحت کنترلش نیست. چنانچه این بادها از بدن بیمار خارج نشوند گاه منجر به از بین رفتن فرد می شوند. بادها به چند گروه عمده نظیر «زار»، «نوبان»، «مشایخ»، «جن»، «پری»، «لیوا»، «دیو» و غیره تقسیم می شوند و برخی از آن ها نیز به دسته های دیگری قابل تقسیم هستند. با توجه به تنوع زار و بادها، هرکدام عامل یک نوع بیماری به شمار می روند. بادها مانند آدمیان کور یا بینا، مهربان یا بی رحم، کافر و یا مسلمان هستند.
«اورامان تخت» در گذشته منطقه ای روستایی با طبیعت زیبا و فوق العاده و معماری ای ویژه بوده به طوری که بام هر خانه، حیاط خانه ی دیگر بوده است. این منطقه با برگزاری آیین های مختلف، بخشی از فرهنگ و تمدن ایران باستان بوده و بهعنوان یکی از قطب های گردشگری با شهرتی جهانی به ثبت رسیده است. آیین باستانی پیر شالیار که مردم منطقه ی اورامان تخت آن را «عروسی پیرشالیار» نیز می نامند مراسمی معنوی با قدمتی چند هزار ساله است که در دو نوبت از سال در سه روز متوالی برگزار می شود. پیر شالیار هورامی (پیر شهریار اورامی)، بزرگ اهل آیین صوفیان، در بین دراویش نقشبندی از اهمیت و احترام زیادی برخوردار است. در افسانه های مردم منطقه او فردی طبیب و صاحب کرامات است که سبب شفا یافتن «شاه بهار خاتون» دختر نابینا و ناشنوای شاه بخارا می شود و در پی آن مراسم ازدواج دخترِ شاه و پیر شالیار برپا می شود. به این ترتیب در روز چهل و پنجم از فصل بهار، در نیمه ی اردیبهشت ماه به جهت سالگرد این ازدواج، مراسمی با آداب و آیین خاص برگزار می شود و در روز چهلوپنجم زمستان نیز، در روز چهارشنبه ای که به نیمه ی بهمن ماه نزدیک است، سالگرد به دنیا آمدن پسر پیر شالیار را جشن می گیرند.