هر 4 ازدواج، یک طلاق!
يكشنبه, ۶ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۰۸:۴۶ ق.ظ
متأسفانه سالهاست که جامعه ما روی خط زلزله طلاق قرار گرفته است و هرلحظه ممکن است اتفاقات ناگوار روی سرمان خراب شود.
به گزارش ایسنا، اتفاقی که اگر مسئولان و خانوادهها به موقع جلوی پیشروی آن را نگیرند، به بلایی تبدیل میشود که نمیتوان تلفات آن را جبران کرد؛ باید دید کدام پایههای زندگی لرزیده است که دیگر مذمومترین حلال خدا در میان مردم نه تنها قبحی ندارد، بلکه به یک مد تبدیل شده است.
هر 4 ازدواج، یک طلاق
خیلی از جوانان هنوز زندگی مشترکشان را آغاز نکرده، پایان آن را به راحتی میپذیرند و در آخر با جمله "راحت شدم" به زندگی شروع نشده خود خاتمه میدهند.
رییس اداره ثبت احوال کاشمر در این زمینه، با بیان اینکه طی سال گذشته آمار طلاق 493 مورد بوده است، تصریح کرد: حدود 20 درصد طلاقهای ثبت شده از نوع بائن و در دوران عقد روی داده است.
رضا برکند، با اعلام اینکه شاهد کاهش 16 درصدی نرخ ازدواج در کاشمر هستیم، خاطرنشان کرد: در سال 92، دو هزار و 363 مورد ازدواج به ثبت رسیده که این آمار در سال گذشته به هزار و 963 مورد رسیده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار سال گذشته، کاشمر رتبه ششم در طلاق و رتبه دهم در ازدواج را در استان دارد.
برکند، طول زندگی مشترک را بهطور میانگین هشتسال اعلام کرد و گفت: میانگین سن طلاق زوج 34 و زوجه 30 سال و در ازدواج میانگین سن زوج 27 و زوجه 21 سال است.
وی عنوان کرد: در سال گذشته 20 درصد از طلاقهای ثبت شده در کاشمر غیرساکن بودهاند.
برکند با اعلام اینکه به ازاء هر چهار ازدواج شاهد بروز یک واقعه طلاق هستیم، بیان کرد: میزان طلاق در سال گذشته نسبت به سال 92 حدود 2.6 درصد کاهش داشته است.
ارتباط محرمانه از جمله مشکلات اصلی
خیانت و داشتن روابط نامشروع یکی از اتهاماتی است که همسران هنگام اختلاف، یکدیگر را به آن متهم میکنند.
در همین خصوص، یکی از کارشناسان مسائل حقوقی در شهرستان کاشمر با بیان اینکه «روابط با غیر» از جمله مشکلاتی است که در دادگاه، زوج یا زوجه آن را مطرح میکنند، اظهار کرد: متأسفانه امروزه ماهواره و رسانههای گروهی مشکلات بسیاری در سطح جامعه به وجود آورده است.
امینی با بیان اینکه اگرچه فقه ما ازدواج موقت را قبول دارد، اما افرادی امروز به دنبال ازدواج موقت میروند که شرایط لازم را ندارند و همین امر آنان را در آینده با مشکلات اساسی مواجه میکند.
وی از ازدواج به عنوان مستحب مؤکد و از طلاق به عنوان مکروه منفور نام برد و گفت: عدم اجرای صحیح وظایف زن و شوهر در خانواده است که منجر به طلاق میگردد.
امینی با بیان اینکه حقوقدانان و فقها حُسن معاشرت، تعاون و همکاری و وفاداری را سه وظیفه مشترک بین زن و مرد میدانند، بیان کرد: با اشتغال زنان و استقلال مالی آنها، مشکلات بسیاری در خانوادهها ایجاد شد، بهطوری که امروزه به عنوان یک آسیب مطرح است.
پیشگیری بهتر از درمان
در شهر چندهزار نفری کاشمر خانوادهها هنوز از نقش مشاور به عنوان حضور یک بیطرف در تنظیم روابط خانوادگی آگاه نیستند. چه بسا مراحل مختلف مشاوره ازدواج، مشاوره پیش از ازدواج، حین ازدواج و بعد از آن بتواند از بروز اختلافات خانوادگی حاد جلوگیری کند.
در واقع مشاوره قبل از ازدواج به افراد کمک میکند واقعبینانه به ازدواج نگاه کنند و از هرگونه احساسات غیرعقلانی بپرهیزند. بنابراین مراجعه به مشاور آن هم قبل از ازدواج برای تداوم یک زندگی، تأثیر مطلوبی خواهد داشت.
در همین راستا، فرماندار کاشمر با بیان اینکه به زودی اولین مرکز مشاوره قبل از طلاق در کاشمر راهاندازی میشود، افزود: دادگاه خانواده قبل از ثبت طلاق باید متقاضیان طلاق را به مراکز مشاوره ارجاع داده و در صورتی که کارشناس مربوطه، طلاق را تأیید کرد، این حکم اجرا شود.
وی تأکید کرد: پدیده طلاق در دومین شهر زیارتی استان باید به حداقل کاهش پیدا کند و کارشناسان باید راهکارهای مناسبی ارائه کنند.
به جای حل مشکل، صورت مسئله طلاق را پاک نکنیم
یک روانشناس در این خصوص گفت: بر اساس آمارهای به دست آمده، متأسفانه از هر سه ازدواج یکی منجر به طلاق میشود که این امر پیامدهای بسیار ناگواری را در جامعه ایجاد کرده است.
دکتر علی اکبر ثمری، در گفتوگو با ایسنا، اساسیترین مولفه برای شروع زندگی مشترک را توجه به نیازهای مشترک زوجین عنوان کرد و گفت: در 90 درصد طلاقها بهطور مستقیم یا غیرمستقیم «مسائل جنسی» به همراه مسائل دیگر از جمله اعتیاد مطرح است.
وی ضمن اشاره به اینکه صرف با هم بودن زوجین، نیاز جنسی آنها را برآورده نمیکند، این نیاز را یک رابطه صرف مکانیکی ندانست و افزود: عدم آموزش مسائل جنسی در اجتماع موجب شده زوجین بدون هیچگونه آموزشی ازدواج کرده و در ادامه انتظار داریم با مشکل مواجه نشوند.
مهریههای سنگین زندگی را تضمین میکند؟
گرچه تعیین مهریههای سنگین و نجومی چند سالیست همچون رسوم دستوپاگیر دیگر ازدواج، مرسوم شده است، اما افزایش آمار طلاق نشان میدهد مهریههای سنگین نمیتواند خوشبختی افراد را ضمانت کند.
در همین خصوص، یک کارشناس مسائل دینی گفت: «بر اساس بررسیهای انجام شده در کاشمر تعداد طلاقهایی که مهریه زوجه 14 سکه باشد، کمتر از تعداد انگشتان دست است».
حجت الاسلام جواد نیکبین در گفتوگو با ایسنا، گفت: عدم اعتماد زوجین به یکدیگر از مهمترین عوامل طلاق است نه مسائلی همچون اعتیاد، مسکن و بیکاری و عدم اعتقاد.
وی با اظهار تأسف از اینکه هنوز نتوانستهایم برای ازدواج شرایط درست را به وجود آوریم، تبیین کرد: سن ازدواج در سطح جامعه بالا و نرخ گناه را پایین آوردهایم.
نیکبین با بیان اینکه در جامعه امروز تفاوت بین زن و مرد رعایت نمیشود، تصریح کرد: ریشه طلاق در اشتباه معنی کردن دین است؛ لذا اگر دین را به نفع خود معنا نکنیم، امروزه طلاق به عنوان اولین و بهترین راه مطرح نمیشود.
سخن آخر
طلاق را میتوان زلزله خاموش و آفتی دانست که در کمین خانوادههاست و باید تدبیری اندیشید که قبل از وقوع واقعهای هولناک آن را علاج کرد تا به جایی نرسیم که اقدامات انجام شده نوش دارویی بعد از مرگ سهراب باشد. باید بسیار جدیتر از پیش، به این فکر کنیم که واقعاً گسترش طلاق چه اثراتی بر جامعه ما خواهد گذاشت؟ واقعا طلاق چند ریشتر است؟
۹۴/۰۲/۰۶