افزایش مصرف روانگردانها در کشور/ 20 درصد معتادان بهبود می یابند
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا جزینی روز چهارشنبه در کنگره بین المللی دانش اعتیاد اظهار داشت: اصلی ترین آسیب اعتیاد در کشور مواد روانگردان هستند به صورتی که مصرف این مواد از 3 درصد در سال 86 به 26 درصد افزایش یافته و پس از تریاک دومین ماده مخدر مصرفی در کشور است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار سازمان ملل در سال 2014 ، 242 میلیون نفر در جهان برای یک بار مصرف مواد مخدر را تجربه کرده اند و 10 هزار نفر نیز در حوزه قاچاق مواد مخدر فعالیت می کنند این در حالی است که 210 هزار نفر نیز به خاطر سوء مصرف جانشان را از دست داده اند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به خطرات مواد مخدر صنعتی، گفت: این مواد به خاطر در دسترس بودن و تبلیغات در خصوص بی خطر بودن آنها کار مبارزه را سخت کرده است، در حال حاضر یک میلیون محرک با نام های عجیب در دنیا وجود دارد.
جزینی با بیان اینکه مواد مخدر در کنار فقر، تهدیدات هسته ای، مسائل زیست محیطی و رشد جمعیت قرار گرفته است، تاکید کرد: گردش مالی مواد مخدر در دنیا 435 میلیارد دلار است که 3 میلیارد دلار آن مربوط به ایران است.
وی با اعلام اینکه بانک منسجمی در زمینه اعتیاد نداریم و باید تعداد متخصصان حوزه اعتیاد افزایش یابد، افزود: در علم سنجی که بین سالهای 87 تا 91 انجام شد فقط 3.8 درصد تحقیقات در حوزه اجتماعی بوده و متاسفانه این حوزه مغفول واقع شده است.
جزینی گفت: در حوزه درمان معتادان، ترک معتادان را دنبال می کنیم اما در خوش بینانه ترین حالت تنها 20 درصد معتادان ترک کرده و بهبود می یابند.