۱۷۰ هزار صندلی خالی در دانشگاهها
دوشنبه, ۱۴ مهر ۱۳۹۳، ۰۸:۴۰ ق.ظ
دکتر مجتبی صدیقی در مراسم معارفه سرپرست دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان اظهار داشت: بنابراین باید تلاش کنیم فرزندان ما در کنار کسب روش تحقیق، رشید پرورش یابند و بتوانند حضور خوبی در فعالیتهای اجتماعی داشته باشند.
170هزار صندلی خالی در دانشگاهها
وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی افزود: بیش از 58 درصد دانشجویان را دختران و 41 درصد آنها را پسران تشکیل میدهند که این امر نیازمند برنامهریزی جدیتری است. ضمن اینکه امسال حداقل 170 هزار صندلی خالی در دانشگاهها موجود است.
نگرانی از تولید علم تک بعدی
صدیقی با اشاره به نگرانیهای خود در زمینه چالشهای علمی بیان کرد: در سالهای اخیر تولید علم اغلب تک بعدی بوده است و بنده فکر میکنم در این دوره شعار اصلی باید پرداختن به کیفیت و تولید علم همه جانبه و توجه به رسالتهای اجتماعی باشد.
استقلال آکادمیک دانشگاهها دنبال شود
معاون وزیرعلوم گفت: در این دوره ما میخواهیم بنای دانشگاهها بحث هدفمند آموزش عالی باشد از این رو باید درعمل با چند مسیر استقلال آکادمیک دانشگاهها دنبال شود، چراکه این مجموعهها میتوانند خود را اداره کنند و در چارچوب اختیارات خود کار را دنبال و برای امروز و آینده نیز برنامه ریزی کنند.
دانشگاه آرام مقصد ماست نه دانشگاه ساکت
رئیس سازمان امور دانشجویان یادآوری کرد: در دولت جدید به دنبال فضای سالم، با نشاط، اخلاقی و قانونمند در محیطهای علمی هستیم و بارها گفتهایم دانشگاه آرام مقصد ماست نه دانشگاه ساکت. بنابراین دانشگاهی که دانشجودر آن امکان اظهار نظر در قالب مقررات پیشبینی شده را داشته باشد مد نظر ما است.
وی با اشاره به اینکه برنامه ششم توسعه دستمایه خوبی برای آموزش عالی کشور است بیان کرد: بر اساس همین سیاستهایی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است باید بتوانیم برنامه ایشان را جدیتر دنبال کنیم ضمن اینکه در این زمینه کارهای خوبی در حوزههای مختلف وزارتخانه آغاز شده است.
تغییر رویکرد در ارایه خدمات دانشجویی با استقبال از حضور بخش خصوصی
صدیقی در ادامه گفت: در برنامه ششم و در چارچوب سیاستها نیز تغییر رویکرد در ارائه خدمات دانشجویی وجود دارد و از خدمات کم و بیکیفیت به سوی تسهیلات زیاد و با کیفیت البته با حضور بخش خصوصی خواهیم رفت.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه قصد داریم درتوسعه کمی که اتفاق افتاده تجدید نظر کرده و جلوی اثرات منفی آن را بگیریم، تاکید کرد: در حال حاضر 118 دانشگاه دولتی وجود دارد که 60 مورد آن در 80 سال عمر آموزش عالی تاسیس شد و 58 مورد هم در هشت سال اخیر که این اتفاق در جاهایی ضروری و مناسب بوده و در جاهایی نیز فقط از دانشگاه نامی مانده و خبری از کیفیت نیست.
اثرات منفی رشد بیرویه مراکز غیرانتفاعی
صدیقی بیان کرد: حتی در حوزه موسسات غیرانتفاعی نیز هم اکنون دارای 350 مرکز غیرانتفاعی در کشور هستیم که تا سال 80 فقط 80 موسسه وجود داشت از این رو قاعدتاً باید به اثرات منفی و چالشهای بیشمار ایجاد شده توجه کرده و راهکارهای مناسب در برنامهریزی و اجرا دنبال شود.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: خوشبختانه در بحث چالشهای کمی همه افراد با هر سلیقه سیاسی ورود کرده و اتفاق نظر به وجود آمده که باید در این خصوص فکری کرد.
وی ضمن تاکید بر اینکه باید اقتدار ریاست دانشگاه حفظ شود، افزود: این به معنی دیکتاتوری وعدم رجوع به آرای هیئت علمی نیست اما در کنار همه جمعبندیها باید نهایتا رئیس دانشگاه باشد و نباید به هیچ وجه جایگاه وی توسط هیچ مجموعهای مخدوش شود.
صدیقی گفت: طراز بالای دانشگاه باید حفظ شود ضمن اینکه این دانشگاه با نام تحصیلات تکمیلی ایجاد شده و ترکیبی از پژوهش، آموزش و پارک علم و فناوری است و انتظار میرود موقعیت آن در کیفیت حفظ شود.
معاون وزیر علوم خطاب به روسا و اساتید دانشگاه بیان کرد: باید خط قرمز ما کیفیت باشد، اصلا نگران کاهش دانشجویان نباشید و نقش خود را در برنامهریزی تحصیلات تکمیلی انجام دهید. نقشه علمی کشور آماده است بنابراین نقش شما باید در آن مشخص شود و چند بند را متناسب با سیاستهای دانشگاه دنبال کنید که در این رابطه توسعه روابط بین المللی از سیاستهای اصلی و کلی ما محسوب میشود و این مرکز هم از ابتدا قصد داشته همکاریهای تحقیقاتی بینالمللی داشته باشد.
به گزارش ایسنا، صدیقی گفت: دانشجویان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته میتوانند برای سایر دانشجویان کشور الگو باشند و امیدواریم چند سال آینده نام این مجموعه را در سطح مراکز آموزش عالی برتر کشور ببینیم.
وی گفت: گاهی تغییر چهرهها و ایدهها ضروری است تا کاری نو دنبال شود.
گفتنی است دکتر صدیقی پس از این مراسم از خوابگاه های این دانشگاه که در تابستان امسال مورد بازسازی قرار گرفته بود، بازدید کرد.
۹۳/۰۷/۱۴